top of page

Omgeving Huisduinen

Het prachtige vrijstaand huis is gelegen in Huisduinen, een oud Walvisvaardersdorp met een grote historie. De ligging is werkelijk uniek, aan de voet van de vuurtoren (de Lange Jaap) en aan de voet van de dijk. 

Direct voor het huis vindt u een speelveld met speeltoestellen, een trapveldje en een basketbal veldje waar de kinderen uren kunnen spelen. 

Met een wandeling van drie minuten staat u op de dijk met een geweldig uitzicht over zee, de razende bol en Texel. Als u vijf minuten verder loopt staat u op het kilometer lange zandstrand van Huisduinen.

 

De ruim 5 km lange (gras)dijk die langs de Zeepromenade loopt is het hele jaar door losloopgebied voor honden. Op het strand mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag op het strand loslopen. Na 1 mei mogen honden alleen los tussen 19:00 en 09:00 uur, aangelijnd mogen ze dan wel op het strand.

Op loopafstand kan u voor een hapje en drankje aanschuiven bij de hondvriendelijke restaurants: Storm aan Zee, Nogal Wiedus en strandpaviljoen Factor 30. Verder vindt u op Huisduinen zuivelboederij Tesselaar en paardensport manage Bruin.

Naast de Lange Jaap, het strand, de duinen en natuur is Huisduinen bekend van Fort Kijkduin. Het fort, daterend uit 1811, was deel van een verdedigingslinie die werd gebouwd door Napoleon. Het fort is tegenwoordig een museum, dat vooral de geschiedenis vertelt van de periode dat het een fort was. In het fort zit ook een Noordzee-aquarium welke erg leuk is voor kinderen. Achter het fort, in de duinen, bevinden zich nog een groot aantal bunkers. Een aantal van deze bunkers zijn open voor publiek.

Huisduinen is ook de ultieme basis om een dagje naar Texel te gaan, de veerboot bevind zich op 10 minuten afstand van het huis. Ook als u een dagje naar Friesland, Alkmaar, Schoorl of Hargen wilt is Huisduinen de perfecte uitvalsbasis. In de lente maanden kan u ook genieten van de kilometers lange tulpenvelden in Julianadorp. 

In de stad van Den Helder vind ik nog veel meer bezienswaardigheden. Zo kan u een bezoekje brengen aan onze wereldberoemde bibliotheek School 7, aan het reddingsmuseum, het marinemuseum, de museumhaven Willemsoord, theater de Kampanje, Fort Westoever of Klimpark de KlimVallei.

 

Voor meer activiteiten kan u kijken op:  https://denhelder.online

Vanaf het centrale station, welke op 2,5 km ligt, gaat er geen OV naar huisduinen. Voor het station van Den Helder Centraal vindt u taxi's. 

Voor de deur kan er gratis geparkeerd worden en de woning beschikt over een eigen oprit.

Huisduinen is een kustdorpje ten westen van Den Helder dat in de 8e eeuw is ontstaan. Van oudsher was Huisduinen vroeger een Walvisvaardersdorp. Meerdere malen is Huisduinen door de zee verzwolgen geweest maar steeds wist het, een stukje landinwaarts, opnieuw te 'beginnen'. Momenteel is het een gewilde locatie om te wonen. Dicht bij zee en strand met toch alle voorzieningen in de nabijheid. Vanaf de dijk bij Huisduinen heeft u een fantastisch uitzicht op de zandplaat de Razende Bol en Texel.

Restaurant en bar op 200 meter, supermarkt op 3 km, Terminal Texel op 4,5 km, stad centrum op 3 km, Willemsoord op 4 km.

bottom of page